Vreti sa dezvoltati o afacere in mediul rural?
Iata cum puteti obtine fonduri europene nerambursabile de pana la 200.000 de euro!

Va oferim un ghid cu informatii complete despre accesarea
fondurilor europene pentru activitati non-agricole in zonele rurale!


Stimate intreprinzator,
 
Doriti sa demarati o afacere in mediul rural sau sa dezvoltati o afacere deja existenta?
 
Atunci trebuie sa stiti ca puteti primi pentru implementarea sau dezvoltarea ei fonduri nerambursabile de pana la 70.000 de euro (pentru afacerile noi) si de pana la 200.000 de euro (pentru afacerile deja existente)
 
Aceste fonduri nerambursabile sunt disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR) pentru activitati care nu vizeaza domeniul agriculturii, dar care conduc la:
 • dezvoltarea economica a zonelor rurale, prin crearea de locuri de munca;
 • obtinerea de venituri alternative pentru populatia din mediul rural;
 • reducerea gradului de dependenta fata de sectorul agricol.
 

Doriti sa obtineti si dvs. bani nerambursabili 
pentru a initia sau dezvolta o afacere in mediul rural?
 
Va oferim ghidul practic Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural
Gasiti aici informatii extrem de clare, pas cu pas, despre ce aveti de facut pentru a accesa fondurile nerambursabile puse la dispozitie prin programul PNDR 2014-2020!
 
Avantajele dvs.:
 
1. Aveti la un singur loc toata informatia necesara, furnizata de profesionisti cu o bogata experienta in accesarea fondurilor europene:
 • detalii despre liniile de finantare PNDR (submasurile 6.2 si 6.4);
 • modalitatile de acordare a finantarii;
 • cheltuielile eligibile;
 • principiile de selectie;
 • etapele cap-coada ale realizarii unui proiect;
 • studii de caz.
 
2. Parcurgeti acest ghid si veti avea o imagine foarte concreta asupra afacerii pe care doriti sa o dezvoltati. Astfel veti putea sa intocmiti un plan de afaceri impecabil si, implicit, sa obtineti finantarea nerambursabila oferita prin submasurile 6.2 si 6.4 ale PNDR!


Ce afaceri puteti demara?
 
- Va doriti sa infiintati, poate, o mica unitate de productie textile? 
- Sau un atelier de artizanat traditional – olarit, brodat, prelucrarea manuala a fierului, lanii, lemnului?
- Sau poate o fabricuta de incaltaminte, sapun, combustibil din biomasa?
- Sau doriti sa oferiti servicii de reparatii, servicii de contabilitate, servicii IT?
 
Indiferent de afacerea aleasa, puteti obtine sprijin financiar nerambursabil prin submasurile 6.2 si 6.4 din cadrul PNDR. Informatii complete despre procedura de urmat, impreuna cu studii de caz foarte elocvente, gasiti in ghidul practic Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural.

 

Informatii utile despre submasurile PNDR prin care se acorda finantare nerambursabila

 
Submasura 6.2 - “Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”
 
Este o submasura dedicata strict afacerilor noi.
Sprijinul financiar se acorda sub forma de sume forfetare pe baza unui plan de afaceri. Valoarea finantarii individuale este de 50.000 de euro/proiect, cu posibilitatea majorarii sprijinului pana la valoarea de 70.000 de euro/proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism (agropensiuni).
 
Anul trecut, aceasta submasura a fost un succes – bugetul de peste 44 de milioane de euro s-a epuizat cu aproximativ o luna de zile inainte de expirarea termenului-limita pentru depunerea proiectelor. Iata in continuare cateva detalii utile pentru 2016:
 
1. Sprijinul se acorda in doua transe: 70% la semnarea deciziei de finantare, iar 30% ulterior, doar daca se implementeaza corect planul de afaceri, fara a se depasi 5 ani de la incheierea contractului de finantare.
 
2. Firma beneficiara trebuie sa fie inregistrata si sa-si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural (atat sediul social, cat si punctul/punctele de lucru trebuie sa fie amplasate in mediul rural).
 
3. Toate cheltuielile sunt eligibile, indiferent de natura lor, cu conditia sa fie relevante pentru implementarea corecta a planului de afaceri aprobat.
 
Retineti acest avantaj al submasurii 6.2!
Pot fi finantate toate acele cheltuieli care au legatura cu activitatea pentru care se solicita sprijinul, nu exista o lista cu cheltuieli neeligibile. 
 
Se pot achizitiona terenuri, cladiri, utilaje, dotari, se pot plati salarii, materiale consumabile, utilitati, etc. Si toate aceste cheltuieli pot fi decontate daca sunt efectuate in perioada de implementare a proiectului, adica dupa semnarea deciziei de finantare si inainte de solicitarea celei de a doua transe, in termen de maximum 5 ani. 



Submasura 6.4 - “Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” 
 
Spre deosebire de submasura 6.2, prin submasura 6.4 se acorda sprijin si pentru dezvoltarea unor activitati neagricole deja existente, nu numai pentru activitati neagricole complet noi. Se acorda maximum 200.000 de euro, sub forma de rambursare a costurilor eligibile suportate si platite efectiv, iar intensitatea finantarii este de 70% cu posibilitatea de a majora la 90%. 
 
Tipuri de investitii pentru care puteti obtine finantare: 
 
- Fabricarea de produse textile, imbracaminte, articole de marochinarie, articole de hartie si carton; 
- Activitati de prelucrare a produselor lemnoase;
- Fabricarea de constructii metalice, fabricarea de masini, utilaje; 
- Fabricarea produse electrice, electronice etc.; 
- Activitati de artizanat, traditionale neagricole: olarit, brodat, prelucrare manuala a fierului, lanii, lemnului;
- Servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare (inclusiv servicii medicale furnizate de cabinete medicale individuale, cabinete veterinare); 
- Servicii de reparatii masini, unelte, obiecte casnice; 
- Servicii de consultanta, contabilitate, juridice, audit; 
- Activitati de servicii in tehnologia informatiei si servicii informatice;
- Servicii tehnice, administrative etc.; 
- Productia de combustibil din biomasa (fabricarea de peleti si brichete) in vederea comercializarii; 
- Investitii pentru infrastructura in unitatile de primire turistica de tip agroturistic (doar agropensiuni) si investitii in activitati de agrement;
 
Cheltuieli eligibile: 
 • constructia, extinderea si/sau modernizarea si dotarea cladirilor; 
 • achizitionarea si costurile de instalare, inclusiv in leasing de utilaje, instalatii si echipamente noi; 
 • investitii intangibile: achizitionarea sau dezvoltarea de software si achizitionarea de brevete;
 • licente, drepturi de autor, marci. 
 
Durata de realizare /implementare a proiectului:
 • maximum 3 ani pentru proiectele care prevad investitii cu constructii montaj;
 • maximum 2 ani pentru proiectele de investitii care includ achizitii simple de bunuri/utilaje, instalatii, echipamente si dotari noi, mijloace de transport specializate.


Cine poate solicita sprijinul financiar nerambursabil?

1. Fermieri sau membri ai unei gospodarii agricole care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non- agricole pentru prima data in spatiul rural (autorizati cu statut minim de PFA); 
2. Micro-intreprinderi si intreprinderi mici existente din spatiul rural, care isi propun activitati non - agricole pe care nu le-au mai efectuat pana la data aplicarii pentru sprijin; 
3. Micro-intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii aplicatiei de finantare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii acesteia (start - ups).
 
ATENTIE! Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile!
 
Planul de afaceri va include cel putin urmatoarele:
 
1. Prezentarea situatiei economice initiale a solicitantului (de ex. datele solicitantului, aria de cuprindere a activitatii, forma juridica a solicitantului, abilitati profesionale, istoricul intreprinderii, facilitati de productie, dotarea); 
2. Prezentarea etapelor si obiectivelor propuse pentru dezvoltarea noilor activitati ale solicitantului. (planificarea indeplinirii acestora, riscurile de implementare, standarde si norme europene legate de protectia muncii si de mediu);
3. Prezentarea detaliata a actiunilor si resurselor aferente (materiale, umane si financiare) necesare pentru dezvoltarea activitatilor beneficiarului, cum ar fi investitiile, formarea sau consilierea, care sa contribuie la dezvoltarea activitatilor intreprinderii, inclusiv crearea sau dezvoltarea de noi abilitati/competente ale angajatilor. 
 
Planul de afaceri va mentiona obligatoriu: titlul proiectului, data intocmirii acestuia si cursul de schimb euro/ lei al Bancii Centrale Europene valabil la data elaborarii acestuia. Detalii complete in ghidul practic Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural.


       

Informati-va din timp!
Profitati de REDUCEREA de 25%.

       


Ce informatii practice va ofera ghidul 
“Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural”?
 
 • prezentarea detaliata a masurilor 6.2 (privind infiintarea de activitati non-agricole in mediul rural) si 6.4 (dezvoltarea de activitati non-agricole in mediul rural);
 • criteriile de eligibilitate pentru fiecare submasura;
 • prezentarea domeniilor de activitate pe care se poate lua finantare;
 • exemple de afaceri de succes ce pot fi dezvoltate pe aceste submasuri;
 • prezentarea detaliata a unor afaceri ce se pot dezvolta pe aceste masuri;
 
Nu uitati principalul dvs. avantaj!
Parcurgeti acest ghid si veti avea o imagine foarte concreta asupra afacerii pe care doriti sa o dezvoltati. Astfel veti putea sa intocmiti un plan de afaceri impecabil si, implicit, sa obtineti finantarea nerambursabila oferita prin submasurile 6.2 si 6.4 ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). 
 
 
Achizitionati chiar acum ghidul practic
“Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural”!
 
Ghidul va prezinta in detaliu submasurile pe care se pot accesa fonduri europene referitoare la crearea si dezvoltarea de activitati non agricole in mediul rural, pasii ce trebuie urmati in vederea accesarii, precum si exemple de afaceri de succes ce se pot accesa prin aceste masuri.
 
Ghidul costa doar 78.75 lei (TVA inclusa), redus de la 105 lei (TVA inclusa).
 


 

Cu deosebita consideratie,
 
Madalina Alexe
 
Coordonator oferta
Departamentul Fonduri Europene
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton

M.B.
 

Nota:
 
* CD-ul "Crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
 
 

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Doar in luna septembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.